Vostede está aquí

Receitas

Polbo grellado, crema de pataca e lactonesa de pemento

O chef Gerson Iglesias, namorado da súa terra e os seus produtos, amósanos a preparación desta receita cun clásico da nosa gastronomía como protagonista, o polbo.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

En primeiro lugar, cocemos o polbo de xeito tradicional e reservamos.

Cebiche de linguado

O linguado é un peixe moi apreciado na cociña polo seu sabor e a súa textura, firme e delicada. Como todos os peixes brancos, é rico en minerais, ácidos graxos omega 3 e vitaminas.

A receita foi presentada polo chef Alejandro Iglesias, Restaurante Cabanas (Lalín), durante unha cata na 23ª edición do Salón da Alimentación do Atlántico SALIMAT-ABANCA.

 

Preparación

Picamos os pementos e a cebola moi finos, engadimos o zume das limas e reservamos.

Cortamos o linguado o máis fino posible e engadímosllo ás verduras picadas, mesturándoo ben.

Fish&chips de peixe porco, crema de Arzúa-Ulloa e paté de Pementos de Herbón

Esta receita foi presentada polo chef Alejandro Iglesias, Restaurante Cabanas (Lalín),durante unha cata na 23ª edición doSalón da Alimentación do Atlántico SALIMAT-ABANCA.

O prato sorprendeu aos participantes polo sabor e textura dun peixe pouco utilizado na nosa cociña e con grandes posibilidades culinarias: O peixe porco.

Salmonete con zume de carne e algas

Jorge Gago, chef do restaurante A Maceta en Santiago de Compostela, ofrécenos esta preparación sinxela, rápida e saborosa, coa que desfrutar do delicado sabor do salmonete.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Xarda en Pil Pil Atlántico e Sopa de Amendoa

Receita confeccionada por Kike Piñeiro, chef do restaurante A Horta do Obradoiro, presentada durante a cata “De proximidade e con selo propio” na 33 Edición do Salón de Gourmets de Madrid.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Páxinas