Vostede está aquí

Receitas

Erizo de mar con crema tostada de ajopuerro y codium

A tempada de ourizos vai dende finais de ano ata o comezo do verán, cando empeza o desove. Nos meses da primavera acadan o seu maior índice gonadal polo que é o mellor momento para consumilos.

O chef Miguel González, ofrécenos esta proposta de preparación, que presentou no taller gastronómico “pescadeRías, de proximidade e con selo propio” durante a 20º Edición da Feira Internacional de Turismo Gastronómico de Ourense, XANTAR.

Sashimi de robaliza

Héctor López, chef do Restaurante España, en Lugo, fainos esta exótica proposta para preparar un dos peixes máis deliciosos das nosas costas: a robaliza.  A receita foi presentada durante as II Xornadas de Promoción e Difusión dos Produtos do Mar de Galicia “Do Mar ao Prato”.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Crema de tomate ao aceite de oliva con salpicón cremoso de centola

O chef Javier Rodríguez Ponte “Taki”, amósanos como preparar esta receita cun dos nosos mariscos máis apreciados e que foi presentada durante as II Xornadas de Promoción e Difusión dos Produtos do Mar de Galicia “Do Mar ao Prato”.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Vieira afumada ao carballo e loureiro sobre arroz de algas

Rubén González, chef de El Cafetín de Pontevedra, é o creador desta receita cinco estrelas, gañadora de catro premios: Mellor tapa e mellor tapa creativa do “Pontedetapas 2017” e mellor tapa para o xurado profesional e para o xurado popular do concurso “De Tapas por Galicia 2018”.

Moitas grazas por amosarnos como preparala.

                                                                                                                                       

Muxo escabechado con allos tenros, rabaniños e alga wakame

O muxo é un peixe de boa calidade e un excelente sabor ao que acompaña unha inmerecida mala fama debido á súa presenza en portos e outras zonas próximas a núcleos urbanos. O que atopamos no mercado provén de augas abertas e podemos consumilo con todas as garantías.

Durante o showcooking organizado pola Asociación de Empresarios Grovenses de Bens e Servicios (EMGROBES) durante a última edición da Festa do Marisco do Grove, Francisco Caneda, responsable de cociña da festa e profesor de cociña, mostrounos como preparalo escabechado.

Páxinas