You are here

Recipes

Crema de tomate ao aceite de oliva con salpicón cremoso de centola

O chef Javier Rodríguez Ponte “Taki”, amósanos como preparar esta receita cun dos nosos mariscos máis apreciados e que foi presentada durante as II Xornadas de Promoción e Difusión dos Produtos do Mar de Galicia “Do Mar ao Prato”.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Vieira afumada ao carballo e loureiro sobre arroz de algas

Rubén González, chef de El Cafetín de Pontevedra, é o creador desta receita cinco estrelas, gañadora de catro premios: Mellor tapa e mellor tapa creativa do “Pontedetapas 2017” e mellor tapa para o xurado profesional e para o xurado popular do concurso “De Tapas por Galicia 2018”.

Moitas grazas por amosarnos como preparala.

                                                                        

Preparación:

Vieira

Muxo escabechado con allos tenros, rabaniños e alga wakame

O muxo é un peixe de boa calidade e un excelente sabor ao que acompaña unha inmerecida mala fama debido á súa presenza en portos e outras zonas próximas a núcleos urbanos. O que atopamos no mercado provén de augas abertas e podemos consumilo con todas as garantías.

Durante o showcooking organizado pola Asociación de Empresarios Grovenses de Bens e Servicios (EMGROBES) durante a última edición da Festa do Marisco do Grove, Francisco Caneda, responsable de cociña da festa e profesor de cociña, mostrounos como preparalo escabechado.

Salmonete

Anxo Fernández, chef do Hostal La Viuda en A Pobra de Trives, amósanos unha sinxela preparación de salmonetes, apta para principiantes, coa que poderemos desfrutar do delicado sabor deste peixe.

Polbo fritido con conservas en vinagre

A chef Beatriz Sotelo presentou esta sinxela e saborosa receita durante as degustacións que tiveron lugar na XIX Festa do Polbo de Bueu. A foto do prato é de @chemagarciaseijo para www.bluscus.es.

Pages