You are here

Recipes

Canelón de centola e bechamel de ourizos

Receita elaborada por Javier Rodríguez Ponte “Taky” durante as II Xornadas de Promoción e Difusión de Produtos do Mar de Galicia, incluída no receitario Do Mar ao Prato.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Volandeira con salsa vinagreta de chalotas, trufa negra e AOVE

Dende o restaurante A Casa da Viña, en Santiago de Compostela, adherido ao selo pescadeRías, ¿de onde se non?, nos envían esta receita para a elaboración dun prato que pode formar parte do noso menú de nadal e que ten como protagonista un produto en tempada, as volandeiras.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Lombo de pinto con salteado de cogomelos de tempada

Alexo Negreira, do restaurante adherido CasAlexo en Ferrol, fainos esta outonal proposta para preparar o pinto de xeito sinxelo, na cal apreciaremos todo o sabor deste peixe.

O pinto e a maragota son considerados dous morfotipos da especie Labrusbergylta, aínda que algúns estudos científicos falan da existencia de claras diferenzas nas súas características vitais.

Son denominadas como maragotas cando teñen tonalidades verdes e acastañadas e pintos cando son vermellos con manchas brancas.

Preparación:

Berberechos de Noia ao vapor de algas e salsa verde mariña acidulada

Rubén González, de El Cafetín de Pontevedra, ofrécenos a súa versión dunha receita tradicional da cociña galega co berberecho como protagonista.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Polbo grellado, crema de pataca e lactonesa de pemento

O chef Gerson Iglesias, namorado da súa terra e os seus produtos, amósanos a preparación desta receita cun clásico da nosa gastronomía como protagonista, o polbo.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

En primeiro lugar, cocemos o polbo de xeito tradicional e reservamos.

Pages