Vieira galega, crema de coco, agripicante de mango e crudinte de cacahuete

FacebookTwitter
Vieira galega, crema de coco, agripicante de mango e crudinte de cacahuete
INGREDIENTES

Ingredientes:

Dos vieiras por comensal.

Para a crema de coco:

  • ½ cebola
  • ½ allo porro
  • 100 ml de leite de coco
  • aceite de oliva
  • sal
  • pementa

Para o agripicante:

  • 1 mango maduro
  • ½ cebola
  • ¼ pemento vermello
  • ½ chile fresco
  • 20ml de brandy
  • 20ml de vinagre branco
  • 2 culleradas de azucre moreno
  • 1 cullerada pequena de xenxibre
  • ½ cullerada pequena de noz moscada
  • 100ml de auga
  • Aceite de oliva

Para acabar o prato:

  • brotes
  • cacahuetes
  • sal

Receita cortesía de INDOeVINDO Espazo Grastonómico (Cambados).

Preparamos a crema de coco:

Poñemos unha cazola ao lume cun pouco de aceite de oliva. Engadimos a cebola e o allo porro ben picados e deixamos que se rustre ben. Cando isto todo ben rustrido engadimos o leite de coco e deixamos cociñar. Engadimos sal e pementa. Deixamos reducir e coamos para obter unha crema fina. Reservamos.

Preparamos o agripicante:

Picamos e rustrimos a cebola nun fondo de aceite. Salgamos e incorporamos o pemento. Pelamos e picamos o mango e engadímolo. Cociñamos uns minutos.

Regamos co brandy e deixamos reducir, logo engadimos o vinagre. Pasados un par de minutos incorporamos o chile, o xenxibre, a noz moscada, o azucre e a auga. Deixamos cociñar uns 5 minutos.

Trituramos. Rectificamos de sal e azucre se é necesario. Reservamos.

Poñemos unha tixola cun pouco de aceite de oliva e tostamos lixeiramente os cacahuetes crús e unha vez tostados rompémolos en anacos pequenos. Reservamos.

Poñemos unha tixola cun pouco de aceite e, cando este ben quente, engadimos as vieiras e pasámolas por ambos lados procurando non darlles unha sobrecocción. Reservamos. Xusto antes de empratar cortamos as vieiras en láminas finas

Para empratar poñemos no fondo do prato a nosa crema de coco, encima poñemos a vieira laminada e unhas escamas de sal. Encima da vieira poñemos o noso agripicante de mango e acabamos empoando un pouco de cacahuetes partidos e uns brotes.