Salmonetes rebozados

FacebookTwitter
Salmonete
INGREDIENTES

Para 4 persoas:

  • 4 salmonetes
  • Fariña de garavanzo
  • 1 quilo de patacas
  • 150 g de manteiga
  • 150 mililitros de leite enteiro
  • Pementa branca
  • Aceite
  • Sal
  • Menta fresca (para decorar)

Anxo Fernández, chef do Hostal La Viuda en A Pobra de Trives, amósanos unha sinxela preparación de salmonetes, apta para principiantes, coa que poderemos desfrutar do delicado sabor deste peixe.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Preparación:

En primeiro lugar escamamos e limpamos os salmonetes, os abrimos en lombos, os secamos e reservamos.

Como acompañamento preparamos un puré de patacas. Para elo cocemos as patacas e as trituramos mesturándoas coa manteiga e o leite. Deixamos o puré a 80º durante 10 minutos para que quede fino.
 
Pasamos os lombos dos salmonetes por fariña de garavanzo e os fritimos.

Para montar o prato poñemos o puré, o salpementamos e colocamos enriba os salmonetes fritos. Decoramos coa menta fresca.