Introducción
As luras pescadeRías son uns cefalópodos moi saborosos que atoparemos de seguro en calquera dos nosos mercados de abastos. Aquí propoñemos unha presentación diferente, co valor engadido dos cogomelos e as gambas.
Elaboración
O primeiro que faremos será limpar moi ben as luras pescadeRías por dentro, debaixo da billa de auga fría.
Por outra banda, cortamos en anacos o allo porro, poñémolo nunha tixola cun fondo de aceite de oliva virxe extra e deixamos que se refogue un pouco, ata que empece a transparentar. A continuación engadimos os cogomelos en anacos pequenos e deixamos que se cociñen cinco minutos. Unha vez transcorridos, incorporamos as gambas peladas e o viño branco e deixamos que a mestura se cociñe durante uns minutos máis, engadindo sal ao gusto.
Para rematar, enchemos os as luras pescadeRías coa mestura, pechámolas cun escarvadentes na abertura e facémolas á prancha, nunha tixola cunha cullerada de aceite de oliva virxe extra. Cando estean douradas dámoslles a volta, deixamos que se cociñen polo outro lado e listas para servir.