Vieira á grella sobre crema de grelos e tinta de choco

FacebookTwitter
Vieira á grella sobre crema de grelos e tinta de choco
INGREDIENTES

Ingredientes (por comensal):

  • 1 vieira
  • 50 g de tinta de choco co seu caldo
  • 5 g de lecitina de soia
  • 50 g de brotes de grelos
  • 150 g de caldo de congro

Receita cortesía de Juan Manuel de la Cruz, do Restaurante Casa Obdulia , en Vigo.

Preparación:

En primeiro lugar, escaldamos os brotes de grelos no caldo do congro fervendo, trituramos moi finamente e reservamos.

Damos calor á auga e a tinta do choco, engadimos a lecitina e reservamos.

Pasamos pola grella a vieira a lume forte por ambas caras ata que estea dourada pero crúa por dentro.

Para a presentación, colocamos a crema de grelos nun prato fondo, a vieira e cubrimos cun aire de choco que elaboraremos triturando a mestura da tinta coa lecitina de xeito que se obteñan unhas burbullas de aire compactas.