Vostede está aquí

Polbo grellado, crema de pataca e lactonesa de pemento Imprimir

Polbo grellado, crema de pataca e lactonesa de pemento
Ingredientes
  • 800 g de polbo pescadeRías conxelado
  • 300 gde patacas para cocer
  • 50 g de aceite de oliva virxe extra
  • 1 folla de loureiro
  • Sal
  • 100 g de leite de vaca ou de soia
  • 1/2 dente de allo
  • 10 g de pemento afumado
  • 200 g de aceite xirasol ECO
  • Algas e herbas de litoral

O chef Gerson Iglesias, namorado da súa terra e os seus produtos, amósanos a preparación desta receita cun clásico da nosa gastronomía como protagonista, o polbo.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

En primeiro lugar, cocemos o polbo de xeito tradicional e reservamos.

Poñemos a cocer as patacas. Cando estean, triturámolas coa turmix engadindo o aceite virxe e outro tanto da auga de cocción. Poñemos punto de sal

Por outra banda imos triturar coa turmix o leite, o allo, sal e pemento. Cando estea ben fino, imos engadindo o aceite aos poucos, ata quedar coma unha maionesa.

Cando teñamos a grella ou prancha ben quente e engraxada, poñemos o polbo tamén engraxado para que non se pegue.

Namentres, imos poñendo a crema no prato, despois os rabos do polbo e decoramos coa lactonesa, algas e herbas ao gusto.

Compartir en redes sociais