Falsa caldeirada de solla

FacebookTwitter
Falsa caldeirada de solla
INGREDIENTES

Ingredientes (4 comensais):

  • 1 solla de 1 quilo
  • 200 gramos de castañas
  • 1 apio nabo
  • 10 follas de kale
  • Aceite de oliva, pementa e allo

Receita cortesía de Manu Gómez, chef do restaurante Aghro da Corna (Rianxo).

Preparación:

En primeiro lugar dividimos a solla en 4 cachos e os metemos no forno ao vapor (se non temos forno ao vapor, no forno tradicional poñemos unha bandexa con auga para que cree o mesmo efecto) a 180º durante 20 minutos.

Cocemos as patacas, as castañas e o apio nabo, escorremos a auga unha vez cocido todo  e trituramos para facer un puré.
Co allo, a pementa e o aceite preparamos unha allada e a colamos.

As follas de kale secámolas ben cun trapo e as botamos a fritir ata que queden tipo cristal.

Para montar o prato, colocamos o toro de solla sobre o puré, vertemos a allada por riba e decoramos coas follas de kale.