Carneiro

O carneiro ten as valvas grosas, de forma case circular, moi marcadas e formando surcos pronunciados. A cor é, polo xeral, parda.
Habita en fondos de area algo lamacentos.
Captúrase con artes de marisqueo a flote, normalmente acompañando a outras especies como a ameixa babosa.
Pódese tomar cru ou aberto na prancha aliñado con limón, pero tamén cun arroz con leves aromas mariñeiros ou, nunha versión un pouco máis moderna, en ensalada cun bo aliño.
Datos da especie
- Código FAO: VEV
- Nome científico:Venus verrucosa
- Nome galego: Carneiro
- Nome castelán: Escupiña grabada
- Grupo biolóxico: Bivalvos

- Tamaño mínimo: 40 mm
- Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior
Onde atopalos
- Confraría Sindical de Pescadores San Xoán de Redondela
- Confraría de Pescadores "La Anunciada" de Baiona (Lonxa de Baiona)
- Confraría de Pescadores "Pedra da Oliveira" de Vilaboa
- Confraría de Pescadores "San Antonio" de Cambados
- Confraría de Pescadores "San Francisco" Vigo
- Confraría de Pescadores "San José" de Cangas (Lonxa)
- Confraría de Pescadores "San Martiño" de Bueu
- Confraría de Pescadores "San Martín" de Moaña
- Confraría de Pescadores "Santiago Apóstol" de Barallobre
- Confraría de Pescadores "Virxe do Carmen" de Rianxo
- Confraría de Pescadores Virgen del Carmen de Cabo de Cruz
- Confraría de Pescadores Virxe do Carme de Arcade
- Confraría de Pescadores de A Pobra do Caramiñal
- Confraría de Pescadores de Carreira e Aguiño
- Confraría de Pescadores de Muros
- Confraría de Pescadores e mariscadores de Ferrol
- Confraría de pescadores "San Cipriano" de Aldán - Hío
- Confraría de pescadores de Vilanova
- Cíes Artesanais S. Coop. Galega
- Lonxa de Campelo, A.I.E.
- Lonxa de Ribeira, S.L.
- Organización de Productores del Marisco y Cultivos Marinos de la Provincia de Pontevedra (O.P.P.20)