Vieiras ao sal

- 6 Vieiras pescadeRías
- 40 gr leituga de mar
- 250 gr codium fresco
- 100 gr raíz de capuchina
- 200 gr sal gordo
- 40 gr fariña
- 12 gr clara de ovo
- 55 gr auga
- 5 gr salsa de soia
- 5 gr vinagre de Módena
- 1 gr agar
- Aceda común
- Aceda de praia
- Verdolara
- Fiúncho mariño
- Rizo de ceboliño
- Aceite de xirasol
- Xantana
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal en escamas
Iván Domínguez, director gastronómico de Alborada desde 2014, é membro do Grupo Nove, vangarda da cociña galega.
El defende unha cociña contemporánea, atenta ás novas técnicas, pero postas estas a disposición da despensa que ofrece a terra e o mar en Galicia. É unha cociña de produto sustentable e estacional, elegante e equilibrada, que sorprende polo sabor, cor, aroma e textura que consegue.
Elaboración
Limpamos as Vieiras pescadeRías de coral e fibras. Reservamos en frío.
Reservamos codium fresco para o emprate e co resto facemos un licuado.
Unha parte do licuado mesturámolo coa fariña, as claras e o sal. Colocámolo no fondo dunha pota pequena. Encima repartimos a leituga de mar e as Vieiras pescadeRías. Cociñamos as Vieiras pescadeRías tapas a lume suave.
Emulsionamos a outra parte do licuado de codium na Termomix con aceite de xirasol e espesamos cun pouco de xantana. Introducímolo nun sifón e deste pasámolo a un biberón.
Fervemos nun cazo a auga, a soia, o vinagre e o agar . Poñémolo despois nunha placa e refrixeramos ata que endureza perfectamente. Trituramos a xelatina, quitámoslle o aire na envasadora e poñémolo nun biberón.
Reservamos 6 láminas de capuchina para o emprate e trituramos o resto con auga. Emulsionamos con aceite de xirasol e gardamos nun biberón.
Emplatado
Distribuímos puntos de capuchina, módena e codium polo prato. Cortamos a Vieira pescadeRías quente en toros e colocamos nun lateral. Distribuímos as herbas de litoral polos puntos, o codium, os rizos de ceboliño e a capuchina. Sazonamos con sal e aceite.
Restaurante Alborada
Paseo Marítimo Alcalde Francisco Vázquez, nº25
A Coruña
http://www.restaurante-alborada.com/