FacebookTwitter

Cornicha

Cornicha

Ten unha cuncha de forma oval-triangular; é de cor branca e textura moi suave.

As estrías que presenta a cornicha cambian de ton escuro a claro conforme van do exterior ao interior da cuncha.

Captúrase principalmente mediante marisqueo a flote con rastros en cantidades pequenas, asociada á ameixa babosa e á rubia. Tamén pódense facer extraccións a pé con ganchas.

En fresco, pódelle aplicar a típica salsa mariñeira ou probar cunha empanada. Outra forma de preparala é guisada con patacas e tamén, ao igual ca as outras ameixas, con espaguete ou fideo groso, ou con fabas. É máis ben dura, polo que non lle vén mal unha conxelación previa.

Datos da especie

  • Código FAO: ULO
  • Nome científico:Spisula solida
  • Nome galego: Cornicha
  • Nome castelán: Almeja blanca o cuca
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
Cornicha
  • Tamaño mínimo: 25 mm
  • Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior