FacebookTwitter

Restaurante Pepe Vieira

Restaurante Pepe Vieira

En cada unha das mesas do restaurante Pepe Vieira Camiño dá Serpe está depositada no centro unha pequena rama de carballo. Toda unha declaración de intencións sobre o que é este lugar, que nos deixou impresionados e emocionados. Colles esa poliña de carballo, e aí resúmese o sentido deste lugar. Os pratos, un tras doutro, veñen cheos das florcitas diminutas, lilas ou amarelas, que nacen nos camiños das serras galegas; os líquenes xorden dos alimentos, ilustrando pratos de vocación paisaxística e ambiental conectados coa terra.

Pode parecelo, pero aquí, en Camiño dá Serpe, nada é efectista nin sobreactuado. É tan sinxelo e lóxico como o percorrer dun río. Non hai restaurante en Galicia no que un teña a sensación de que estás a comer a contorna, nin no que se aprecie tan claramente un proxecto vital e profesional levado á realidade. Un lugar moi moderno, sustentable, integrado na paisaxe, con capacidade de transmitir en por si, mesmo, de desvanecerse na contorna, de ser a contorna, o terroir, a bioloxía, a cultura, pero unha cultura de moi dentro, case tectónica, xenética, visual.