Mariñar de Vieira á mandarina con pemento de herbón (para 4 pax)

FacebookTwitter
Mariñar de Vieira á mandarina con pemento de herbón (para 4 pax)
INGREDIENTES
  • 4 unidades viera pescadeRías sen coral
  • Zume de ½ limón
  • Zume de 1 mandarina
  • 1 cullerada de ceboliño picado
  • 2 pementos herbón medianos
  • Sal
  • Aceite de oliva
  • Pementa negra recén moída

Introducción

Javier Rodríguez Ponte (Taky), Xefe de cociña de Catering Boketé de A Coruña e membro do grupo Nove ofrécenos esta receita.

Elaboración

Picar as vieiras pescadeRías en daditos non moi pequenos. Poñelas nunha cunca xunto co zume de limón e deixar actuar 5 min. Ata que empecen a cambiar de cor e volverse esbrancuxadas. Salpimentar, engadir o ceboliño, o zume de mandarina, 1 pemento de herbón finamente picado e un chorro de aceite de oliva. Mesturar ben, repousar outros 5 min. E servir directamente na súa mesma cuncha escorrendo o líquido sobrante. Completar con 2 rebandas moi finas de pemento sen sementes.