FacebookTwitter

Twait shad

Twait shad Ilustrador/a: Elisabet García Aires

Corpo moderadamente alto e comprimido. Ao longo do ventre hai unha fileira de escamas que forman unha quilla. A cor do dorso é escura e o ventre prateado. Posúe unha marcada mancha escura detrás da abertura branquial e unha serie de manchas máis pequenas a continuación da anterior. A lonxitude máxima é de 50 cm.

Esta especie forma bancos e realiza importantes migracións. Habita no mar en augas profundas e remonta os ríos para realizar a posta. Aliméntase de pequenos crustáceos e peixes. Durante o remonte dos ríos non se alimenta. Reprodúcese na primavera e principios do verán. Distribúese no Atlántico norte, dende as costas escandinavas ata Marrocos e no Mediterráneo occidental.

Details of species

  • FAO code: TSD
  • Scientific name:Alosa fallax
  • Galician name: Alosa
  • Spanish name: Alosa
  • Biological group: Peixes
Twait shad
  • Minimum size:
  • Measurement Method: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal