Polbo á prancha con ali-oli

FacebookTwitter
Polbo á prancha con ali-oli
INGREDIENTES
  • 4 patacas novas
  • 2 patas de polbo cocido
  • Aceite de Oliva
  • Sal
  • Pemento picante ou doce (ao gusto)
  • Salsa ali-oli (se queres ver unha receita para o ali-oli preme aquí)
  • Ceboliño (para decorar)

Dende o Restaurante A Centoleira, na praia de Beluso (Bueu), especializados en mariscos,  envíannos esta receita de polbo á prancha de fácil elaboración que luce ben bonita no prato. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Preparación:

Cocer as patacas con pel.

Cortar as patas do polbo (previamente cocidas) lonxitudinalmente. Pasalas pola prancha cun pouco de aceite e sal polos dous lados ata que se douren.

Empratar sobre as patacas cortadas pola metade, botando por riba un pouco de pemento e o ali-oli. Decorar con ceboliño.