Navallas en tempura picante con amorodos

FacebookTwitter
Navallas en tempura picante con amorodos
INGREDIENTES
  • Navallas frescas pescadeRías, ¿de onde se non?
  • Fariña de tempura
  • Tabasco
  • Pementa
  • Caiena
  • Fresas
  • Vinagre de Módena
  • Maionesa
  • Aceite de oliva
  • Sal

 

As navallas en Galicia péscanse dun xeito moi selectivo, principalmente mediante mergullo, capturándoas coa man dunha en una. Rocío Garrido Caramés, editora do gastroblog La Cocina de mi Abuelo, proponnos este orixinal xeito de preparalas.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Preparación:

O primeiro que imos facer é por ao lume auga con bastante sal. Tan pronto empece a ferver botamos as navallas, que sacamos tan pronto como abran, tardan segundos. Retiramos as cunchas.

Picamos as fresas en cachiños pequenos e as poñemos a macerar en vinagre de Módena uns 15 minutos antes de empratar.

Preparamos a tempura. Para elo poñemos nun recipiente auga moi fría, incluso con cubiños de xeo e imos engadindo a fariña de tempura pouco a pouco ata que nos quede unha masa para rebozar. Engadímoslle o tabasco, a pementa e a caiena ao gusto, mesturamos ben e deixamos repousar uns minutos. Cando a vaiamos a usar temos que volver a remexer.

Pomos a quentar abundante aceite de oliva e cando este moi quente imos rebozando as navallas e as imos botando a fritir. Tan pronto suban, damos a volta para que se fritan uns segundos polo outro lado e retiramos a un prato con papel absorbente. Frítense en cuestión dun minuto e medio.

Empratamos poñendo as navallas en tempura e, a un lado, un pouco de maionesa e as fresas escorridas.

Bo proveito.