Ensalada de percebes

FacebookTwitter
Ensalada de percebes
INGREDIENTES

Para 4 persoas:

  • 24 percebes fermosos
  • 4 patacas medianas
  • 1 lata de 120g de algas (espagueti de mar)
  • 1 folla de loureiro
  • 20 ml de aceite de oliva virxe extra
  • Pementa doce (opcional)
  • Sal

Sinxela e elegante. Marco e Ana, do blog lacocinaesvida.com , achégannos esta proposta orixinal e apetitosa que non deixará a ninguén indiferente. Moitas grazas!!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Preparación:

Cocemos as patacas con pel en auga salgada xunto co loureiro durante 20 minutos. Mentres se cocen, poñemos auga salgada (40 g de sal por litro de auga) a ferver onde botamos os percebes. Os retiramos unha vez que volvan a ferver pasado un minuto. Pelámolos e reservamos.

Para facer a presentación, cortamos 3 rodas de pataca de medio cm de grosor por prato. Poñemos encima unhas algas, un par de percebes e botamos a pementa (opcional) e un fío de aceite. Esta ensalada gaña en sabor se a servimos temperada.