Peixe porco

Peixe de corpo alto e comprimido, cos ollos próximos ao dorso, boca pequena con dentes grandes e afiados. Na aleta dorsal posúe unha protuberancia ósea que pode despregar de golpe no caso de sentirse ameazado. Vive sobre fondos rochosos entre os 10 e 100 metros de profundidade. Móvese en solitario ou en pequenos grupos. Aliméntase de crustáceos, moluscos e equinodermos. Reprodúcese no verán e coloca a súa posta nun niño que escava. Distribúese desde o Mar do Norte ata Angola e tamén no Mediterráneo.
Ten unha pel dura que é necesario retirar para preparalo. O seu sabor é delicioso e podemos preparalo ao forno, cun rustrido de tomate ou fritido con allo e perexil.
Datos da especie
- Código FAO: TRG
- Nome científico:Balistes capriscus (= B. Carolinensis)
- Nome galego: Peixe porco
- Nome castelán: Pez ballesta
- Grupo biolóxico: Peixes

- Tamaño mínimo:
- Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal
Onde atopalos
- Confraría Sindical de Pescadores San Xoán de Redondela
- Confraría de Pescadores "La Anunciada" de Baiona (Lonxa de Baiona)
- Confraría de Pescadores "Nuestra Señora de las Arenas" de Fisterra
- Confraría de Pescadores "San Antonio" de Cambados
- Confraría de Pescadores "San José" de Cangas (Lonxa)
- Confraría de Pescadores "San Martiño" de Bueu
- Confraría de Pescadores Virxen do Carmen de Corcubión
- Confraría de Pescadores de Muros
- Confraría de Pescadores de Portonovo
- Confraría de Pescadores e mariscadores de Ferrol
- Cíes Artesanais S. Coop. Galega
- Lonxa de A Guarda
- Lonxa de Campelo, A.I.E.
- Lonxa de Malpica
- Lonxa de Ribeira, S.L.