Muxos

Os muxos teñen o corpo alongado de cor gris prateada. A boca é pequena con anchos beizos. Posúe poderosas escamas e chega a ter tamaños considerables, sendo habitual que acaden os 60 centímetros. Amosan escasas variacións entre as diferentes especies.
Son especies moi abundantes, comúns e accesibles. Son frecuentes en augas dos portos, pero os que atopamos no mercado proceden de augas abertas, batidas e limpas, sempre pouco profundas. Captúranse con cerco, trasmallos, betas e anzol.
É un peixe de óptima calidade e sabor extraordinario. Pode prepararse con tomate ao forno, tipo caldeirada, ou tamén fritidos; e como aceptan un escabeche, pódense desfrutar durante varios días. Probe tamén a preparalos guisados ou en salpicón ou en tomate o mesmo que o bonito.
Datos da especie
- Código FAO: MGS
- Nome científico:Mugil spp
- Nome galego: Muxos
- Nome castelán: Múgiles
- Grupo biolóxico: Peixes

- Tamaño mínimo:
- Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal
Onde atopalos
- Confraría Sindical de Pescadores San Xoán de Redondela
- Confraría de Pescadores "Nuestra Señora de las Arenas" de Fisterra
- Confraría de Pescadores "San José" de Cangas (Lonxa)
- Confraría de Pescadores "San Martiño" de Bueu
- Confraría de Pescadores Virxe do Carme de Arcade
- Confraría de Pescadores Virxen do Carmen de Corcubión
- Confraría de Pescadores de Portonovo
- Confraría de pescadores "San Cipriano" de Aldán - Hío
- Lonxa de A Guarda