Saboga

Peixe de corpo alongado e pouco comprimido, coa boca pequena e uns dentes fortes. A cor do seu corpo pode variar entre agrisada, azulada ou prateada, cunhas liñas douradas que van desde a boca ata a aleta caudal. Pode chegar a medir 45 centímetros, pero a súa lonxitude normal é de 30 centímetros. Reprodúcese entre os meses de agosto a outubro.
Vive en fondos de rochas e algas, desde a beiramar ata os 15 metros de profundidade, formando grandes bancos. A saboga é unha especie pouco coñecida. As súas escasas capturas realízanse con artes de cerco.
A saboga é un peixe que non resulta doado atopar nos nosos mercados e, polo tanto, nas nosas cociñas. Noutras latitudes (Italia) ásana á grella despois de botarlle un adobo moi intenso.
Datos da especie
- Código FAO: SLM
- Nome científico:Sarpa salpa
- Nome galego: Saboga
- Nome castelán: Salema
- Grupo biolóxico: Peixes

- Tamaño mínimo:
- Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal
Onde atopalos
- Confraría Sindical de Pescadores San Xoán de Redondela
- Confraría de Pescadores "La Anunciada" de Baiona (Lonxa de Baiona)
- Confraría de Pescadores "Nuestra Señora de las Arenas" de Fisterra
- Confraría de Pescadores "San José" de Cangas (Lonxa)
- Confraría de Pescadores "San Martiño" de Bueu
- Confraría de Pescadores de Muros
- Confraría de Pescadores de Portonovo
- Confraría de Pescadores de Portosín
- Cíes Artesanais S. Coop. Galega
- Lonxa de A Guarda
- Lonxa de Malpica
- Lonxa de Ribeira, S.L.