FacebookTwitter

Dourada

Dourada

O seu corpo é alto e comprimido, de cor gris prateada, ben proporcionado pero máis escaso no lombo. Ten unha mancha dourada entre os ollos, que desaparece cando morre, e unhas manchas negras por detrás da cabeza. Os beizos son grosos e carnosos. Pode chegar aos 70 centímetros.

Vive en augas pouco profundas (menos de 30 metros) en fondos de area ou pedra. É un peixe de augas cálidas que escasea nas nosas costas. Cando se pesca faise ao trasmallo e, ocasionalmente, con palangre ou ao arrastre.

É especialidade dalgúns restaurantes a fórmula "ao sal": cuberta de sal e envolta en papel de prata para metela no forno. A súa cabeza serve para facer uns caldos de gran utilidade para arroces ou ben para sopas de alto nivel. Tamén se pode facer á grella ou fritida.

Datos da especie

  • Código FAO: SBG
  • Nome científico:Sparus aurata
  • Nome galego: Dourada
  • Nome castelán: Dorada
  • Grupo biolóxico: Peixes
Dourada
  • Tamaño mínimo: 19 cm
  • Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal