FacebookTwitter

Navalla

Navalla

Teñen unha superficie brillante que semella vernizada. As valvas son alongadas, cunha cuncha arqueada moi característica (en forma de navalla) que as diferencia do longueirón, co que, non obstante, comparten unha coloración similar.

Viven soterradas na area, na zona infralitoral. Captúrase normalmente mediante mergullo a pulmón ou con subministro de aire dende superficie. Tamén faise a súa extracción a pé en algunhas zonas, especialmente nas mareas vivas, utilizando sal para que asomen os individuos.

Simplemente abertas á prancha cunhas pingas de limón abonda para degustar a súa carne saborosa e consistente. Coma outros moluscos, admite mollos suaves, e é moi recomendable un pequeno baño de aceite de oliva, allo e perexil.

Datos da especie

  • Código FAO: EQK
  • Nome científico:Ensis magnus (=arcuatus)
  • Nome galego: Navalla
  • Nome castelán: Navaja
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
Navalla
  • Tamaño mínimo: 100 mm
  • Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior

Onde atopalos