Detalle producto

FacebookTwitter

Abadexo

Abadexo
<p>Ten un corpo esvelto de cor parda verdosa e prateada nas costas.</p> <p>Os exemplares novos (corbelos ou sarretas) teñen cores moi vivas e son dunha gran fermosura no momento da captura. A queixada inferior do abadexo é moi prominente e non ten barbas.</p> <p>Trátase dun peixe moi común no litoral galego. Péscase con volantas (os grandes) e ao trasmallo (os novos), e na pesca máis tradicional con liñas. Outra arte utilizada para a súa captura é o curricán. </p> <p>O abadexo é un peixe branco de extraordinaria calidade. Algo que non podemos perder nunca de vista con esta especie é a súa conservación e frescura: deteriórase con moita rapidez e, por iso, temos que extremar os coidados na manipulación.</p> <p>É un dos reis da caldeirada, co seu punto xusto de cocción, patacas e un rustrido de allo por riba. Pódese preparar tamén rebozado á "romana" ou á grella. Se é grande e quere dedicarlle pouco tempo, métao no forno; se é pequeno, simplemente frítao en toros ou filetes.</p>

Datos da especie

  • POL
  • Nome científico: Pollachius pollachius
  • Nome galego: Abadexo
  • Nome castelán: Abadejo
  • Grupo biolóxico: Peixes
Receitas de Abadexo
30 cm

Tamaño mínimo: 30 cm

O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal

Onde atopalo

Lonxas e centros de primeira venta autorizados

  • Centros de depuración / expedición e cetáreas