Detalle producto
Abadexo
<p>Ten un corpo esvelto de cor parda verdosa e prateada nas costas.</p>
<p>Os exemplares novos (corbelos ou sarretas) teñen cores moi vivas e son dunha gran fermosura no momento da captura. A queixada inferior do abadexo é moi prominente e non ten barbas.</p>
<p>Trátase dun peixe moi común no litoral galego. Péscase con volantas (os grandes) e ao trasmallo (os novos), e na pesca máis tradicional con liñas. Outra arte utilizada para a súa captura é o curricán. </p>
<p>O abadexo é un peixe branco de extraordinaria calidade. Algo que non podemos perder nunca de vista con esta especie é a súa conservación e frescura: deteriórase con moita rapidez e, por iso, temos que extremar os coidados na manipulación.</p>
<p>É un dos reis da caldeirada, co seu punto xusto de cocción, patacas e un rustrido de allo por riba. Pódese preparar tamén rebozado á "romana" ou á grella. Se é grande e quere dedicarlle pouco tempo, métao no forno; se é pequeno, simplemente frítao en toros ou filetes.</p>
Datos da especie
- POL
- Nome científico: Pollachius pollachius
- Nome galego: Abadexo
- Nome castelán: Abadejo
- Grupo biolóxico: Peixes
Tamaño mínimo: 30 cm
O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudalOnde atopalo
Lonxas e centros de primeira venta autorizados
- Lonxa de Redondela
- Lonxa de Baiona
- Lonxa de Fisterra
- Lonxa de Cambados
- Lonxa de Cangas
- Lonxa de Bueu
- Lonxa de Rianxo
- Lonxa de Porto do Son
- Lonxa de Arcade
- Lonxa de Corcubión
- Lonxa de Cedeira
- Lonxa de Muros
- Lonxa de Portonovo
- Lonxa de Ferrol
- Cíes Artesanais S. Coop. Galega
- Lonxa de A Guarda
- Lonxa de Campelo
- Lonxa de Malpica
- Lonxa de Ribeira
- Mar do Morrazo, S.C.G.