Detalle producto
Solla
<p>A solla pódese distinguir da solla de altura (<i>Pleuronectes platessa</i>) polo seu corpo ovalado e asimétrico, de cor parda - olivácea, frecuentemente punteado con manchas escuras e claras. A cara cega - ou inferior - da solla é branca. Pode chegar a medir ata 50 centímetros. Reprodúcese durante a primavera.</p>
<p>Vive en fondos areosos de ata 40 metros de profundidade. Soporta ben as diferencias de salinidade, podendo internarse nos ríos. É moi abundante e ben valorada.</p>
<p>Captúrase habitualmente ao trasmallo, principalmente durante os primeiros meses do ano.</p>
<p>A fórmula estelar de prepara-la solla é pasala por unha tixola cun aceite de oliva de calidade. Así, a súa carne branca, que debemos cociñar ó punto, amosa todo o seu sabor.</p>
<p>En caldeirada ou cocida cun chorro de aceite de oliva resultaralle tamén moi saborosa.</p>
Datos da especie
- FLE
- Nome científico: Platichthys flesus
- Nome galego: Solla
- Nome castelán: Platija
- Grupo biolóxico: Peixes
Tamaño mínimo: 25 cm
O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudalOnde atopalo
Lonxas e centros de primeira venta autorizados
- Lonxa de Redondela
- Lonxa de Baiona
- Lonxa de Fisterra
- Lonxa de Cambados
- Lonxa de Cangas
- Lonxa de Bueu
- Lonxa de Rianxo
- Lonxa de Arcade
- Lonxa de Corcubión
- Lonxa de Muros
- Lonxa de Portonovo
- Lonxa de Portosín
- Lonxa de Ferrol
- Cíes Artesanais S. Coop. Galega
- Lonxa de A Guarda
- Lonxa de Campelo
- Lonxa de Malpica
- Lonxa de Ribeira
- Mar do Morrazo, S.C.G.