Detalle producto

FacebookTwitter

Solla

Solla
<p>A solla pódese distinguir da solla de altura (<i>Pleuronectes platessa</i>) polo seu corpo ovalado e asimétrico, de cor parda - olivácea, frecuentemente punteado con manchas escuras e claras. A cara cega - ou inferior - da solla é branca. Pode chegar a medir ata 50 centímetros. Reprodúcese durante a primavera.</p> <p>Vive en fondos areosos de ata 40 metros de profundidade. Soporta ben as diferencias de salinidade, podendo internarse nos ríos. É moi abundante e ben valorada.</p> <p>Captúrase habitualmente ao trasmallo, principalmente durante os primeiros meses do ano.</p> <p>A fórmula estelar de prepara-la solla é pasala por unha tixola cun aceite de oliva de calidade. Así, a súa carne branca, que debemos cociñar ó punto, amosa todo o seu sabor.</p> <p>En caldeirada ou cocida cun chorro de aceite de oliva resultaralle tamén moi saborosa.</p>

Datos da especie

  • FLE
  • Nome científico: Platichthys flesus
  • Nome galego: Solla
  • Nome castelán: Platija
  • Grupo biolóxico: Peixes
Receitas de Solla
25 cm

Tamaño mínimo: 25 cm

O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal

Onde atopalo

Lonxas e centros de primeira venta autorizados