Detalle producto

FacebookTwitter

Ostra

Ostra
<p>A ostra é un molusco bivalvo que ten, na parte exterior da súa dura cuncha, unha superficie escamuda. A súa cor habitual sitúase entre branca, marrón ou púrpura. Como detalle significativo, hai que dicir que ao longo da súa vida posúe sexo masculino e feminino de xeito alterno. </p> <p>A súa extracción ven regulada normalmente nos plans de marisqueo a pé para os individuos aos que se pode acceder deste xeito, e nos plans de marisqueo a flote, nos que se contempla a súa extracción con raños. Tamén pode ser capturada con rastro de volandeira ou vieira para a captura de ostra.</p> <p>A ostra é un manxar moi apreciado que se degusta case sempre en cru, engadíndolle limón a quen lle guste, ou ben totalmente ao natural. Outra forma máis innovadora consiste en escabechalas (aínda que isto xa se facía na idade media). Outra forma de preparalas é rebozalas en fariña e fritilas, ou ben en bechamel con mollos varios.</p>

Datos da especie

  • OYF
  • Nome científico: Ostrea edulis
  • Nome galego: Ostra
  • Nome castelán: Ostra
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
Receitas de Ostra
60 mm

Tamaño mínimo: 60 mm

O tamaño medirase medindo o eixe dorsoventral para a ostra e a ostra rizada

Onde atopalo

Lonxas e centros de primeira venta autorizados

  • Centros de depuración / expedición e cetáreas