Detalle producto
Carneiro
<p>O carneiro ten as valvas grosas, de forma case circular, moi marcadas e formando surcos pronunciados. A cor é, polo xeral, parda.</p>
<p>Habita en fondos de area algo lamacentos.</p>
<p>Captúrase con artes de marisqueo a flote, normalmente acompañando a outras especies como a ameixa babosa.</p>
<p>Pódese tomar cru ou aberto na prancha aliñado con limón, pero tamén cun arroz con leves aromas mariñeiros ou, nunha versión un pouco máis moderna, en ensalada cun bo aliño.</p>
Datos da especie
- VEV
- Nome científico: Venus verrucosa
- Nome galego: Carneiro
- Nome castelán: Escupiña grabada
- Grupo biolóxico: Bivalvos
Tamaño mínimo: 40 mm
O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposteriorOnde atopalo
Lonxas e centros de primeira venta autorizados
- Lonxa de Redondela
- Lonxa de Baiona
- Lonxa de Vilaboa
- Lonxa de Cambados
- Cofradía de Pescadores de Vigo
- Lonxa de Cangas
- Lonxa de Bueu
- Lonxa de Meira Moaña
- Lonxa de Barallobre
- Lonxa de Rianxo
- Lonxa de Cabo de Cruz
- Lonxa de Arcade
- Lonxa de A Pobra do Caramiñal
- Lonxa de Aguiño
- Lonxa de Mugardos
- Lonxa de Muros
- Lonxa de Ferrol
- Lonxa de Aldán - Hío
- Lonxa de Vilanova
- Cíes Artesanais S. Coop. Galega
- Lonxa de Campelo
- Lonxa de Ribeira
- Lonxa de A Illa de Arousa