Mero

Mero
Ilustrador/a: Elisabet García Aires

Trátase dun serránido robusto e macizo que pode chegar aos 2 metros de lonxitude. Cando é adulto é un peixe bentónico, solitario que pode atoparse a grandes profundidades (40-450 m). Os exemplares novos son epipeláxicos e asócianse en grupos. Distribúese tanto polo Atlántico como polo Mediterráneo. Captúrase con palangre de fondo. A súa carne é excelente e por iso moi apreciada.

Datos da especie

  • Código FAO: WRF
  • Nome científico: Polyprion americanus
  • Nome galego: Mero
  • Nome castelán: Cherna
  • Grupo biolóxico: Peixes

Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal