Rapapelo imperial

Rapapelo imperial
Ilustrador/a: Elisabet García Aires

Especie de corpo ovalado e delgado cos ollos na parte esquerda, moi próximos entre si. O tamaño mínimo é de 25 centímetros. Vive en fondos de area e lama ata 350 m de profundidade. A reprodución, aínda que pode ter lugar durante todo o ano, é máis frecuente na primavera. Atópase no Atlántico dende Escocia ata Angola e tamén no Mediterráneo.

Datos da especie

  • Código FAO: RLI
  • Nome científico: Arnoglossus imperialis
  • Nome galego: Rapapelo imperial
  • Nome castelán: Peluda imperial
  • Grupo biolóxico: Peixes

Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal

Onde atopalo