Mero escuro

Mero escuro
Ilustrador/a: Elisabet García Aires

É o mero máis coñecido das costas da península. Distribúese dende Inglaterra ata Sudáfrica. Pode alcanzar tamaños de 1,5 metros de lonxitude. É un peixe litoral de fondos rochosos que pode atoparse entre os 5 e os 400 metros de profundidade. Captúrase con palangres, liñas ou trasmallos.

Datos da especie

  • Código FAO: GPD
  • Nome científico: Epinephelus marginatus
  • Nome galego: Mero escuro
  • Nome castelán: Mero
  • Grupo biolóxico: Peixes

Forma de medición: O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudal

Onde atopalo