Detalle producto
Acedía
<p>Ten o corpo amarelado pola cara onde leva os ollos. Outra característica para distinguir esta especie son os pequenos puntos negros que se lle ven no dorso.</p>
<p>As acedías, moi comúns no litoral galego, captúranse principalmente con trasmallos e tamén con rascos, con miños e incluso ao cerco (cando se traballa en fondos de area).</p>
<p>É un peixe delicioso, de sabor delicado e fácil de desespiñar no prato. Se o preparase á prancha, gozaría dun menú de gran sabor. Fritido é un substituto perfecto do linguado, que é un peixe máis caro. Admite calquera outra preparación pensada para peixes planos.</p>
Datos da especie
- CET
- Nome científico: Dicologlossa cuneata
- Nome galego: Acedía
- Nome castelán: Acedía
- Grupo biolóxico: Peixes
Tamaño mínimo: 15 cm
O tamaño medirase desde a punta da cabeza ata o extremo da aleta caudalOnde atopalo
Lonxas e centros de primeira venta autorizados