As navallas en Galicia péscanse dun xeito moi selectivo, principalmente mediante mergullo, capturándoas coa man dunha en una. Rocío Garrido Caramés, editora do gastroblog La Cocina de mi Abuelo, proponnos este orixinal xeito de preparalas.
Rocío Garrido Caramés, editora do gastroblog La Cocina de mi Abuelo, comparte con nós esta receita sinxela e rápida cun dos nosos mariscos máis emblemáticos. Unha saborosa preparación que podemos servir como entrante.
Estupenda maridaxe mar-terra, con dous dos productos máis emblemáticos da nosa gastronomía, nunha orixinal elaboración. Receita do Restaurante Carmen, de Sanxenxo, que nos traslada o Grupo de Acción Local de Pesca Ria de Pontevedra.
Elaboración
Abrimos as navallas pescadeRías ao vapor, descascar e reservar.
Á infusión de té, engadimoslle o zume de laranxa e limón e nesta mesma mestura, poñemos as navallas pescadeRías a mariñar durante 3 horas.
Facemos unha vinagreta co aceite de oliva, a salsa de soia e o vinagre de mazá e probamos para comprobar que os sabores estean equilibrados.
Introducción
Aquí traemos outro prato moi doado de preparar e delicioso ao padal: as navallas ao aceite de limón. A navalla pescadeRías, igual que o longueirón, é un molusco bivalvo que medra baixo a area das nosas praias e que podemos degustar en calquera época do ano.