Vostede está aquí

Volandeira con salsa vinagreta de chalotas, trufa negra e AOVE

Dende o restaurante A Casa da Viña, en Santiago de Compostela, adherido ao selo pescadeRías, ¿de onde se non?, envíannos esta receita para a elaboración dun prato que pode formar parte do noso menú de nadal e que ten como protagonista un produto en tempada, as volandeiras.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Volandeiras á prancha con escuma de limón

Elaboración

Limpamos as volandeiras pescadeRías, deixándo unha das valvas.

Para facer a escuma: disolvemos as follas de xelatina en auga quente (previamente remolladas en auga fria). Engadimos auga mineral, o xarope e por último o zume de limón ben colado. Enchemos o sifón, enroscamos a cápsula e axitamos. Retiramos a cápsula e colocamos o embelecedor. Deixamos enfriar no frigorífico.

Mentras tanto, preparamos, mesturando nun vaso batidor, os allos, o perexil, o aceite e o zumo de limón. Trituramos e reservamos.