Vostede está aquí

Xarda en Pil Pil Atlántico e Sopa de Amendoa

Receita confeccionada por Kike Piñeiro, chef do restaurante A Horta do Obradoiro, presentada durante a cata “De proximidade e con selo propio” na 33 Edición do Salón de Gourmets de Madrid.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Tartar de xarda

Desespiñamos as xardas e, cun coitelo ben afiado, cortamos o peixe en anacos moi pequenos;  salgamos lixeiramente.

Nun bol grande poñemos a soia, os aceites, o wasabi, o zume de limón, a reladura de limón e de xenxibre, mesturamos todo ben e engadimos o peixe. Volvemos a mesturar ben.

Picamos a cebola fina, pelamos o mango e cortámolo tamén fino..

Pelamos o aguacate, cortámolo en anacos e poñémolo nun bol co zume de limón, un par de culleres de aceite e sal.

Albóndegas de xarda con salmorexo

Elaboración

Limpamos as xardas pescadeRías de todas as espiñas e pel, desbotando tamén a ventresca. Nunha picadora, metemos os filetes de xarda pescadeRías limpos, a cebola, o ovo, o viño branco e as rebandas de pan previamente remolladas en leite. Picamos ata que quede homoxéneo, pero non demasiado. Retiramos da picadora e coa mestura, facemos as albóndegas axudándonos de fariña.