You are here

Vieira afumada ao carballo e loureiro sobre arroz de algas

Rubén González, chef de El Cafetín de Pontevedra, é o creador desta receita cinco estrelas, gañadora de catro premios: Mellor tapa e mellor tapa creativa do “Pontedetapas 2017” e mellor tapa para o xurado profesional e para o xurado popular do concurso “De Tapas por Galicia 2018”.

Moitas grazas por amosarnos como preparala.

                                                                        

Preparación:

Vieira

Empanada de Vieira en Texturas

Orixinal versión de empanada con vieiras certificadas, realizada polo chef Manuel Garea nas XVII Xornadas de Exaltación da Vieira de Cambados.

Vieira de outono

Receita 5 estrelas que comparte con nós Miguel González Quintela, chef do Gastrobar Restaurante Sanmiguel en Ourense. Nada menos que a gañadora da III Gala Show Cooking “Mellor cociñeiro de Tapas por Galicia 2016”, celebrada el 4 de xullo de 2017 en Santiago de Compostela. Moitísimas grazas Miguel!!

Vieira con xugo de cebola tostada e fina lámina de touciño

A elaboración da vieira ao forno con cebola picada e pan relado é un dos manxares clásicos da nosa cociña, tan recorrente que ás veces evita que nos atrevamos con outras preparacións. Porto de Cambados S.L., empresa certificada pescadeRías ¿de onde se non? editou un estupendo libro con 35 receitas de prestixiosos cociñeiros que nos ofrecen outras posibilidades.

Vieiras gratinadas

Introducción

Se algo chama a atención deste típico prato das Rías Baixas, ademais do feito de ser exquisito, é a facilidade coa que se prepara: non nos ocupará máis de media hora. Non podemos esquecer, como sempre, que a calidade da materia prima -neste caso tan emblemática que é símbolo do Camiño de Santiago- é condición indispensable para conseguir un óptimo resultado.

Elaboración

No caso de que as vieiras pescadeRías non veñan xa limpas, lavámolas ben, e deixamos a carne e o coral dentro da cuncha.

Pages