Vostede está aquí

Arroz caldoso de polbo galego Imprimir

Arroz caldoso de polbo galego
Ingredientes
  • 400 gramos de Polbo cocido galego, (catro patas) envasado ao baleiro (ou polbo fresco ou congelado previamente cocido).
  • Fumet Pulpeiro de auga de cocción del polbo galego (ou auga de cocer o polbo).
  • 1 Cebola
  • 2 Dentes de allo
  • 1 Pemento verde
  • 1 Pemento vermello
  • 2 Tomates pelados
  • 1 Vaso de viño branco calidade media
  • 6 Cuncas de arroz branco
  • Sal
  • Pemento doce
  • Aceite
  • 1 Folla de loureiro

Dende o blog de las cosas del comer proponnos “unha receita sinxela, coa garantía de calidade dos produtos que estamos utilizando e perfecta para desfrutar en familia ou con amigos”. Moitas grazas por compartila con nos e pola confianza nos nosos produtos.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Preparación:

Picamos as verduras e as pochamos nunha cazola. Engadimos unha copa de viño branco de calidade media e deixamos que se evapore o alcohol.

Poñemos o arroz, (a medida utilizada é unha cunca de café por persoa, por dous de fumet). Damos voltas e engadimos o fumet.

Deixamos o arroz facéndose uns 20-25 minutos e antes de retiralo, cortamos o polbo cunhas boas tesoiras e o introducimos no arroz.

Mesturamos co arroz, retiramos do lume e o deixamos repousando tapado cun trapo de cociña ou papel de periódico uns 5 minutos.

Compartir en redes sociais