Camarón común

Camarón común

Ten un rostro longo e un corpo semitransparente comprimido lateralmente. A cabeza ten liñas debuxadas en sentido lonxitudinal e oblicuo, liñas que tamén están presentes no abdome aínda que son máis curtas e transversais. A diferenza da quisquilla, o camarón ten a cabeza moi triangular e aguzada (cun potente rostro) e ten dous pares de pinzas que non ten aquela.

Vive preto da costa, en augas de pouca profundidade e tranquilas, sobre fondos de rochas ou con moita vexetación (pódense atopar incluso nas pozas da baixamar). Péscase con nasas, trueiro e rastro de camarón. Cando é o tempo, vaise a el nas bateas de mexillón, e en pequenas lonxas, como a da Illa de Arousa, véndense en importantes cantidades.

O ideal é botalos vivos en auga fría con sal –ou auga de mar– e loureiro. Apenas rompa a ferver, retiramos, escoamos e xa están listos para comer. Tamén se poden usar pelados para acompañar calquera prato de peixe. Un luxo.

Datos da especie

  • Código FAO: CPR
  • Nome científico: Palaemon serratus
  • Nome galego: Camarón común
  • Nome castelán: Camarón común
  • Grupo biolóxico: Crustáceos
5 cm

Tamaño mínimo: 5 cm

Forma de medición: O tamaño do santiaguiño e o camarón medirase desde o extremo distal do rostrum ata o extremo posterior do telson, excluíndo as setae (LT)