Argazo

Argazo

O argazo úsase amplamente na cociña xaponesa como un dos ingredientes principais para facer dashi. Normalmente véndese seco ou como follas prensadas chamadas "oboro kombu". Tamén pode consumirse fresco como sashimi. O dashi de argazo é fácil de facer, aínda que tamén se pode utilizar argazo en po. Cócese unha tira de argazo seco desde o primeiro momento ao cociñar un prato, e normalmente déixase para ser consumido.

É un dos compoñentes do seitan, a "carne" vegetariana.

Pode atoparse argazo marinado con sabor agridoce, que pode ser cortado en pequenas tiras de 5 ou 6 centímetros de longo por 2 centímetros de ancho. Desta forma é consumido como aperitivo acompañando ao té verde.

Datos da especie

  • Código FAO: LAZ
  • Nome científico: Laminaria ochroleuca
  • Nome galego: Argazo
  • Nome castelán: Kombu
  • Grupo biolóxico: Algas

Onde atopalo