Vieira

Vieira

Posúe dúas cunchas, unha delas cóncava (a inferior ou dereita) e a outra plana, con "orellas" simétricas e do mesmo tamaño. A súa cor é máis clara na parte cóncava. É distinta da volandeira e da zamburiña que, entre outras diferenzas, non teñen "orellas" simétricas. É hermafrodita: a zona gonadal ten dúas partes, unha alaranxada feminina e outra abrancazada, que é a masculina.

As vieiras de máis valor no mercado proceden das capturas realizadas en augas galegas co aparello chamado rastro da vieira, especialmente pola frota de Cambados, dentro de plans de explotación oficiais sometidos a rigoroso control sanitario.

É unha das estrelas da nosa gastronomía. Foi maltratada con rustridos cargados de sabor, cando a vieira non os necesita para se valer. Cunha leve capa de pan relado e ao forno, rebozadas e fritas, ou en empanada... un manxar!

Datos da especie

  • Código FAO: SCE
  • Nome científico: Pecten maximus
  • Nome galego: Vieira
  • Nome castelán: Vieira
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
100 mm

Tamaño mínimo: 100 mm

Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior

Onde atopalo