Cornicha

Cornicha

Ten unha cuncha de forma oval-triangular; é de cor branca e textura moi suave. As estrías que presenta a cornicha cambian de ton escuro a claro conforme van do exterior ao interior da cuncha.

Especie propia do marisqueo flotando. Captúrase con rastros en cantidade pequena, asociada á ameixa babosa e á rubia. Resulta algo imprevisible, pois aparece e desaparece con gran rapidez dos bancos marisqueiros.

Atoparaa habitualmente conxelada, acompañando pratos precociñados e preparados para paella, pero cando dea con ela en fresco, pódelle aplicar a típica salsa mariñeira ou probar cunha empanada. Outra forma de preparala é guisada con patacas e tamén, ao igual ca as outras ameixas, con espaguete ou fideo groso, ou con fabas. É máis ben dura, polo que non lle vén mal unha conxelación previa.

Datos da especie

  • Código FAO: ULO
  • Nome científico: Spisula solida
  • Nome galego: Cornicha
  • Nome castelán: Cornicha
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
25 mm

Tamaño mínimo: 25 mm

Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior

Onde atopalo