Carneiro

Carneiro

O carneiro ten as cunchas grosas, de forma case circular, moi marcadas e formando sucos pronunciados. A cor é, polo xeral, parda. Habita en fondos de area algo lamacentos.

Captúrase flotando con rastro. Supoñen un complemento importante para o marisqueo artesanal flotando das Rías Baixas. Os escasos exemplares destínanse, principalmente, á industria conserveira.

Pódese tomar cru –sempre que se teña garantía da depuración– ou aberto na prancha cun chorriño de limón, pero tamén cun arroz con leves aromas mariñeiros ou, nunha versión un chisquiño máis moderna, en ensalada cun bo aliño.

Datos da especie

  • Código FAO: VEV
  • Nome científico: Venus verrucosa
  • Nome galego: Carneiro
  • Nome castelán: Escupina grabada
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
40 mm

Tamaño mínimo: 40 mm

Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior

Onde atopalo