Ameixa rubia

Ameixa rubia

O seu nome provén da súa tonalidade encarnada, que lle dá un aspecto diferente ao das outras ameixas. Posúe unha cuncha cuberta por liñas algo máis brillantes, que van paralelas ao bordo exterior dun ton máis pálido ca a súa propia cor. Semella estar pulida.

A maior parte das capturas proveñen das Rías Baixas, onde se obteñen, baixo control, coa arte denominada "raño". Antano collíase co can, arte que agora non está autorizada.

Polo seu intenso sabor, esta ameixa adáptase para a súa utilización en guisos con outros peixes, ou soa, con salsas como á mariñeira, en guiso con espaguetes ou fabas... É un tipo de ameixa moi usado en conservas. Ollo! hai que darlle o punto: non por cocela máis estará menos dura, senón todo o contrario.

Datos da especie

  • Código FAO: VNR
  • Nome científico: Venerupis rhomboides
  • Nome galego: Ameixa rubia
  • Nome castelán: Almeja rubia
  • Grupo biolóxico: Bivalvos
40 mm

Tamaño mínimo: 40 mm

Forma de medición: O tamaño medirase medindo o eixe maior ou anteroposterior

Onde atopalo