Vostede está aquí

Polbo fritido con conservas en vinagre

A chef Beatriz Sotelo presentou esta sinxela e saborosa receita durante as degustacións que tiveron lugar na XIX Festa do Polbo de Bueu. A foto do prato é de @chemagarciaseijo para www.bluscus.es.

Outro polbo á mugardesa

No Gastrobar O Birrán de Ribadavia, ofrecen cociña tradicional galega, á que lle dan un toque innovador. Nesta liña, a súa chef, EmmaPinal, fainos esta orixinal proposta de polbo á mugardesa co seu toque particular.

Arroz caldoso de polbo galego

Dende o blog de las cosas del comer proponnos “unha receita sinxela, coa garantía de calidade dos produtos que estamos utilizando e perfecta para desfrutar en familia ou con amigos”. Moitas grazas por compartila con nos e pola confianza nos nosos produtos.

Polbo á prancha con ali-oli

Dende o Restaurante A Centoleira, na praia de Beluso (Bueu), especializados en mariscos,  envíannos esta receita de polbo á prancha de fácil elaboración que luce ben bonita no prato. 

Polbo en tempura con salsa Ponzu

Elaboración

Lavar ben o polbo pescadeRías e, nunha pota con auga fervendo, cociñalo de forma tradicional: O "asustamos" 3 veces e despois, deixámolo cocer ata que estea tenro, pero terso, uns 30 min. aprox.  Transcorrido ese tempo, sacámolo da pota e deixámolo arrefriar.

Preparamos a tempura, mesturando fariña, fermento, auga fría e os cubitos de xeo. Deixamos repousar durante 20 min.

Páxinas