Vostede está aquí

Vieira ao vapor de lima e xenxibre

Elaboración

Descascamos as vieiras pescadeRías.

Enchemos o fondo dunha pota con zume de lima e xenxibre relado e engadimos auga, facendo ferver a mestura. Con axuda dunha una reixa de cocción ou cesta, cociñamos as vieiras pescadeRías ao vapor durante 3 min. aprox. Retiramos.

Vieiras gratinadas

Introducción

Se algo chama a atención deste típico prato das Rías Baixas, ademais do feito de ser exquisito, é a facilidade coa que se prepara: non nos ocupará máis de media hora. Non podemos esquecer, como sempre, que a calidade da materia prima -neste caso tan emblemática que é símbolo do Camiño de Santiago- é condición indispensable para conseguir un óptimo resultado.

Introducción

Javier Rodríguez Ponte (Taky), Xefe de cociña de Catering Boketé de A Coruña e membro do grupo Nove ofrécenos esta receita.

Vieiras a la sal

Iván Domínguez, director gastronómico de Alborada desde 2014, es miembro del Grupo Nove, vanguardia de la cocina gallega.

Él defiende una cocina contemporánea, atenta a las nuevas técnicas, pero puestas éstas a disposición de la despensa que ofrece la tierra y el mar en Galicia. Es una cocina de producto sostenible y estacional, elegante y equilibrada, que sorprende por el sabor, color, aroma y textura que consigue.

Vieiras fritidas

Despóxanse da cuncha as vieiras pescadeRías, sálganse e engádeselles un pouco de pementa. Rebózanse en ovo e pan relado. Frítense en aceite de oliva ben quente e sérvense na mesma cuncha.