Vostede está aquí

Arroz verde de berberechos con pescada

Fran Sotelino, chef e propietario de Bluemoon-gastro, fainos esta interesante proposta con pescada e berberechos. A presentación é ben atractiva e, con estes ingredientes, como non vai a estar deliciosa! 

Bloody Mary de berberechos pescadeRías

Engadir os zumes e destilados, mesturar e condimentar coas especias elixidas. Mesturar todos os ingredientes e remover nun vaso alto, arrefriar e mesturar con xeo. Remover ben ata que colla a textura desexada. Con 2 cl de vodka facemos xelatina, engadíndolle 2 follas deshidratadas e diluídas en auga. Deixamos callar no frigorífico. Cos outros 2 cl de vodka facemos escuma nun sifón. Mesturamos nun vaso alto con xeo todos os ingredientes, agás o vodka.

Falsa empanada de berberechos

Elaboración

Prequecemos o forno a 180 ºC. Colocamos todas as verduras nunha bandexa de forno e regamos cun chorro de aceite de oliva virxen extra. Forneamos durante 1 hora aprox. dependendo do tamaño das verduras. Pasado este tempo, retiramos do forno e deixamos arrefriar. Pelamos e despepitamos os pementos. Pelamos tamén os allos e sacamos a capa exterior da cebola. Cortamos todas as verduras en xuliana e engadimos o tartar de algas, rectificando de sal, se fose necesario. Reservamos.

Empanada de millo con berberechos

Introducción

Quizais a máis emblemática das empanadas feitas en Galicia, xunto coa de xoubas, sexa a que utiliza a fariña de millo como base e os berberechos pescadeRías como ingrediente principal no seu recheo. Unha das máis deliciosas mostras da nosa gastronomía, que aquí explicamos como preparar de xeito sinxelo.

Escabeche de moluscos e verduras de inverno con algas de terra e mar

Para os moluscos, abrimos as latas e escorremos os mexillóns e os berberechos pescadeRías. Reservámolos para o último momento, poñemos nun cazo o escabeche e a lume moi lento reducímolo á metade.

Para as verduras, cortamos en pequenos ramalletes todas as verduras, preparamos un cazo con dous litros de auga mineral, poñémolo ao lume e cando ferva engadimos a alga kombu. Pasados dous minutos, sacar as algas e cocer as verduras durante tres minutos, e montar o prato.