Vostede está aquí

Pescada en salsa verde

Introducción

A pescada pescadeRías en salsa verde é unha das máis tradicionais formas de presentar este delicioso peixe, que podemos encontrar en calquera dos nosos mercados de abastos. Ademais de estar riquísima, é moi doada de preparar.

Elaboración

En primeiro lugar prepararemos un caldo ou fumet de peixe, unha hora antes de empezar coa receita. Para iso picamos finos o allo porro e a cenoria e cocémolos nun litro de auga xunto coas dúas cabezas de peixe durante unha hora. Unha vez feito, coámolo e reservámolo.

Pescada en caldeirada

Introducción

A pescada pescadeRías en caldeirada é un delicioso prato no que se combina o sabor deste peixe co dalgúns dos máis exquisitos froitos do noso mar, como as ameixas, os mexillóns e as gambas. O resultado é espectacular.

Elaboración

O primeiro que faremos será lavar ben as ameixas e os mexillóns, quitándolles a estes últimos as barbas que saen do seu interior. A continuación cocemos os dous tipos de bivalvos nunha pota cun dedo de auga. Cando empecen a abrir retirámola do lume, sen desbotar a auga da cocción.