You are here

Navallas en tempura picante con amorodos

As navallas en Galicia péscanse dun xeito moi selectivo, principalmente mediante mergullo, capturándoas coa man dunha en una. Rocío Garrido Caramés, editora do gastroblog La Cocina de mi Abuelo, proponnos este orixinal xeito de preparalas.

Navallas gratinadas con xamón e queixo San Simón da Costa

Rocío Garrido Caramés, editora do gastroblog La Cocina de mi Abuelo, comparte con nós esta receita sinxela e rápida cun dos nosos mariscos máis emblemáticos. Unha saborosa preparación que podemos servir como entrante.

Salpicón de navallas con emulsión de pementos de Herbón

Estupenda maridaxe mar-terra, con dous dos productos máis emblemáticos da nosa gastronomía, nunha orixinal elaboración. Receita do Restaurante Carmen, de Sanxenxo, que nos traslada o Grupo de Acción Local de Pesca Ria de Pontevedra.

Navallas mariñadas ao té con cítricos

Elaboración

Abrimos as navallas pescadeRías ao vapor, descascar  e reservar.

Á infusión de té, engadimoslle o zume de laranxa e limón e nesta mesma  mestura, poñemos as navallas pescadeRías a mariñar durante 3 horas.

Facemos  unha vinagreta co aceite de oliva, a salsa de soia e o vinagre de mazá e probamos para comprobar que os sabores estean equilibrados.

Navallas con aceite de limón

Introducción

Aquí traemos outro prato moi doado de preparar e delicioso ao padal: as navallas ao aceite de limón. A navalla pescadeRías, igual que o longueirón, é un molusco bivalvo que medra baixo a area das nosas praias e que podemos degustar en calquera época do ano.