You are here

Empanada de Vieira en Texturas

Orixinal versión de empanada con vieiras certificadas, realizada polo chef Manuel Garea nas XVII Xornadas de Exaltación da Vieira de Cambados.

Vieira de outono

Receita 5 estrelas que comparte con nós Miguel González Quintela, chef do Gastrobar Restaurante Sanmiguel en Ourense. Nada menos que a gañadora da III Gala Show Cooking “Mellor cociñeiro de Tapas por Galicia 2016”, celebrada el 4 de xullo de 2017 en Santiago de Compostela. Moitísimas grazas Miguel!!

Vieira con xugo de cebola tostada e fina lámina de touciño

A elaboración da vieira ao forno con cebola picada e pan relado é un dos manxares clásicos da nosa cociña, tan recorrente que ás veces evita que nos atrevamos con outras preparacións. Porto de Cambados S.L., empresa certificada pescadeRías ¿de onde se non? editou un estupendo libro con 35 receitas de prestixiosos cociñeiros que nos ofrecen outras posibilidades.

Vieiras fritidas

Despóxanse da cuncha as vieiras pescadeRías, sálganse e engádeselles un pouco de pementa. Rebózanse en ovo e pan relado. Frítense en aceite de oliva ben quente e sérvense na mesma cuncha.

Vieira ao vapor de lima e xenxibre

Elaboración

Descascamos as vieiras pescadeRías.

Enchemos o fondo dunha pota con zume de lima e xenxibre relado e engadimos auga, facendo ferver a mestura. Con axuda dunha una reixa de cocción ou cesta, cociñamos as vieiras pescadeRías ao vapor durante 3 min. aprox. Retiramos.

Facemos a vinagreta mesturando todos os ingredientes, cortando en brunoise a alga wakame.

Presentación

Colocamos 1 vieira pescadeRías nunha cunca, salseamos cun chisco da vinagreta e rematamos cunhas escamas de sal Maldom.

Pages