You are here

Sardiñas escochadas

O Grupo de Acción Local de Pesca Ría de Pontevedra facilítanos esta preparación de sardiñas, apta tanto para principiantes como para cociñeiros e cociñeiras experimentados. Publicada orixinalmente no Receitario Gacstroderías 2013, por cortesía do Restaurante A Taberna de Alvariñas, de Combarro (Poio).

Sardiñas pescadeRías, ñoquis de queixo de cabra, salmorexo de remolacha e pistacho

Ñoquis de queixo de cabra
Quentar o queixo de cabra xunto coa nata. Triturar. Hidratar as colas de peixe e engadilas á mestura. Engadir a nata semimontada cando estea a 50 ºC. Colocar en manga e reservar.

Salmorexo de remolacha
Triturar a remolacha na Thermomix co vinagre e o pan. Agregar pouco a pouco o aceite ata emulsionar o salmorexo. Sazonar, coar e reservar.

Sardiñas pescadeRías con ensalada morna

Nunha cazola de barro poñemos a dourar un par de dentes de allo en aceite de oliva. A continuación abrimos a lata de pementos bicudos, salgámolos e incorporámolos á cazola. Deixamos cocer durante dez minutos a lume lento e reservámolos. Nunha fonte, imos colocando con coidado as sardiñas pescadeRías, os pementos, a leituga e as olivas negras de forma decorativa. Aderezamos a leituga.

Sardiñas pescadeRías con vinagreta de tomate e aceite de oliva negra

Pélase o tomate e retíraselle a polpa, despois pícase en dados moi pequenos, engádeselle o aceite de oliva, un chisco de sal, pementa e unhas gotas de vinagre de xerez. Reservar.

Agora tritúranse as olivas negras con aceite de oliva ata conseguir unha pasta non moi densa.

Póñense nunha bandexa as sardiñas pescadeRías, a un lado a vinagreta de tomate e ao outro o aceite de oliva negra.