You are here

Ameixas á mariñeira

Nunha ola quentamos aceite e engadimos unha cebola ben picada. Cando estea ben morna, engádense as ameixas pescadeRías e o pemento doce, (tamén pode ser picante, a gusto do cociñeiro). Tápase a ola e déixanse facer 10 minutos.

Nun cazo a parte mesturamos auga, viño e fariña, engádense as ameixas pescadeRías e déixanse ferver 10 minutos máis. As ameixas sérvense quentes na sua salsa.

Ameixas con algas

Elaboración

Nunha tixola cunha culler sopeira de aceite de oliva, refogamos a cebola, a lume baixo, sen que chegue a coller cor. Engadimos o xamón ibérico, cortado en dadiños. Cando a graxa do xamón estea derretida, engadimos as ameixas pescadeRías e o viño branco, baixamos o lume, tapamos, deixamos que abran as ameixas e nese momento, engadimos o Wakame pescadeRías e o espagueti do mar, subindo novamente o lume e salteando todo xunto. Aderezamos con pementa branca e rectificamos de sal, se fose preciso.